Kapiaš má za sebou prvé preteky letného seriálu v Otepää, chystá sa na Kontinentálny pohár

Letná sezóna skokanov na lyžiach je v plnom prúde. Po predchádzajúcej príprave v slovinskej Planici, v českom Rožnove pod Radhoštěm a poľskom Szczyrku vyrazili Slováci koncom júna do Estónska. V Otepää sa zúčastnili na plánovanom FIS kempe, kde pod vedením Talianov Michaela Lunardiho a Paula Bernardiho zbierali cenné rady a skúsenosti. V slovenskej výprave boli skokani Erik Kapiaš, Jakub Karkalík a tréneri Tomáš Károly a František Vavrinčík.

Erik Kapiaš sa v závere týždňa v Otepää predstavil na prvom podujatí letného seriálu FIS Cup. „V konkurencii 45 pretekárov sa mu veľmi nedarilo, ale stále na sebe tvrdo pracuje,“ poznamenal Vavrinčík. Sedemnásťročný Kapiaš v prvých pretekoch na mostíku HS97 skočil 58 m a s hodnotou 26,4 bodu obsadil 41. miesto. Na druhý deň sa zlepšil, keď dosiahol 64,5 m a 43,5 bodu, čo znamenalo 38. priečku. V oboch súťažiach triumfoval Rakúšan Mika Schwann.

„Po krátkej pauze a relaxe nás čaká ďalšie sústredenie vo Frenštáte pod Radhoštěm. To bude zamerané na prípravu pred nadchádzajúcimi pretekmi seriálu Kontinentálneho pohára,“ dodal k najbližšiemu programu František Vavrinčík.